divendres, 20 de novembre del 2015

I nosaltres... quan llegirem?

Ja feia dies, de fet des de principi de curs, que els alumnes de 4t d'ESO em perseguien amb aquesta pregunta: "I nosaltres, quan llegirem?

Per entendre el context d'aquesta demanda, heu de saber que ells van ser els que, quan feien 1r d'ESO, van estrenar el Projecte del Bufet Llibre, i que, és clar, estan molt acostumats a les seves hores setmanals de lectura lliure. Arribant a 4t s'han trobat que l'extens temari ens apreta constantment i no ens deixa marge per gaudir de la lectura que no sigui explícitament de "Literatura catalana". 

Així ens hem plantat al novembre, i tot i que en un primer moment vaig pensar que la demanda d'hores de lectura aniria esfumant-se, la veritat és que ha estat al contrari. Veient que els seus companys d'altres cursos gaudeixen del Bufet, ells no han desistit en la seva reivindicació.

Passar per alt una demanda així m'incomodava i mentre una part de mi em deia que els havia de fer cas, l'altra em colpejava amb el temari inacabable de 4t. A més a més, que els alumnes demanessin insistentment que volien estones de lectura era una petita victòria; la constatació que durant 3 anys, alguna cosa hem hagut de fer bé.

Pensant com podíem resoldre-ho, entre tots hem arribat a un acord: farem un pseudo-Bufet que funcionarà de la següent manera: igual que el primer dia de lectura a 1r d'ESO els vaig explicar cada llibre i els en recomanava algun personalment, hem fet el mateix amb llibres de la biblioteca de l'escola que no formen part del projecte del Bufet. Els he triat pensant especialment en ells, els n'he explicat per sobre els arguments i la resta ha vingut sola!! De seguida s'han repartit les lectures i a la classe s'ha fet el silenci. Com que no podrem dedicar hores a la lectura de manera sistemàtica durant la setmana, podran emportar-se els llibres en préstec, talment com els d'una biblioteca. Ha estat una solució que ens ha fet contents a tots! Visca la lectura i les ganes de llegir!




A 4t d'ESO ja LLEGIM! Shhhhhhhht, silenci! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada