dijous, 28 de gener de 2016

Caixa de la Pau

Com cada any, volem celebrar el Dia de la Pau amb un recull d'àlbums il·lustrats. Enguany hem afegit a la caixa tres novetats, esperem que els alumnes, pares i mestres de l'escola puguem treballar la Pau des de diferents  punts de vista.


La història de l'ErikaL'Erika, la narradora d'aquesta impactant història, explica els fets d'un viatge cap a qui sap on amb un seguit de preguntes que ni ella mateixa és capaç de respondre: Segurament el tren va anar de poble en poble, travessant bells paisatges, estranyament aliens al terror. Quants dies vam estar en aquest tren? Quantes hores van estar els meus pares suportant aquell amuntegament?

Estem davant d'una de les moltes històries punyents que van sacsejar l'Europa de la II Guerra Mundial. Un relat i unes meravelloses il·lustracions de Roberto Inoccenti, que ens poden ajudar a parlar de la Pau i la guerra des d'una altra visió.

Temes a treballar:

- La II Guerra Mundial.
- El nazisme.
- Drets civils.
- Les ganes de viure malgrat les dificultats.

Adreçat a:

- Cicle Superior
- Secundària


El petit soldatUn dia va esclatar la guerra. Un nen és cridat a files per anar a combatre. Ell es presenta al front amb l'uniforme de soldat, armat i un nino de peluix a la mà. 
Una sensible història que intenta parlar del terror del terror de la guerra amb ulls de nen. 

Temes a treballar:

- La importància de la llar i la família.
- Les ganes de viure malgrat les dificultats.

Adreçat a:

- Primària Els nens no volen la guerraS'havien instal·lat en un país preciós i meravellós. En aquest país i van construir dos castells igual de preciosos i meravellosos. Però un dia els dos reis van decidir declarà la guerra... Us podeu creure que el que ho va provocar tot, va ser una cagada d'ocell? 
Una història divertidíssima per explicar un fet tan i tan trist. 

Temes a treballar:

- L'amistat
- La Pau
- L'absurditat de la guerra.

Adreçat a:

- P5 
- PrimàriaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada